Közéleti hírek

/ 2024.05.06. 19:34:49 |

Püspöki szentmise a Székesegyházban a tűzoltókért

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje ünnepéhez kapcsolódóan a Szent István király-székesegyházban hétfőn este Spányi Antal megyés püspök mutatott be szentmisét, amelynek keretében megáldotta a fehérvári tűzoltók tűzoltóautóját.
/ 2024.05.06. 17:09:09 |

Átadták az Alba Regia Tanulmányi Ösztöndíjakat – 55 diák részesül támogatásban

Ötvenöt diák tanulmányait támogatja ebben a félévben Székesfehérvár Önkormányzata. Hétfőn délután ünnepélyes keretek között adták át az Alba Regia Tanulmányi Ösztöndíjakat a Városháza Dísztermében. A fiatalokat dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a rendezvényen.
/ 2024.05.06. 08:21:55 |

Plakátelhelyezési szabályok választási kampány idején

Június 9-én egyszerre tartják hazánkban az önkormányzati és az európai parlamenti választásokat. A kampány végéig a jelöltek és jelölőszervezetek engedély nélkül kitehetnek plakátot (választási falragaszt, szórólapot, vetített képet, emblémát) mérettől és hordozóanyagtól függetlenül Fehérváron is.
/ 2024.05.04. 12:47:57 |

Valósítsátok meg álmaitokat! – Székesfehérvár búcsúzik a végzős diákoktól

„Legyenek álmaitok, valósítsátok meg céljaitokat, találjátok meg azt a hivatást, szolgálatot, amelyben meglelitek a boldogságot a mindennapokban is. Soha ne feledjétek, ez a város mindig visszavár benneteket.” – e szavakkal köszönt el a ballagó diákoktól Székesfehérvár nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester a Városház téren rendezett ünnepségen. A Városi ballagáson 56 osztály 1288 diákja búcsúzott a várostól.
/ 2024.05.03. 07:03:00 |

Jubileumi kiállítás Magyarország NATO tagsága 25 éves évfordulójára

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete „25 ÉV SZÖVETSÉGBEN – BIZTONSÁGBAN” elnevezéssel jubileumi kiállítást készített hazánk NATO csatlakozása 25. évfordulója alkalmából. A tárlatot a Kodolányi János Egyetem, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete és a Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ együttműködve nyitotta meg a Kodolányi János Egyetem Rákóczi utcai épületében
/ 2024.04.29. 19:20:44 |

Az osztályfőnökök köszöntésével indult a ballagási hét Székesfehérváron

hagyományokhoz hűen a ballagási hét ünnepi nyitányaként a ballagó osztályok osztályfőnökeit köszöntötték hétfőn az Órajátéknál. Székesfehérvár közössége nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester mondott köszönetet a pedagógusok munkájáért.
/ 2024.04.29. 14:07:01 |

Szakmai napot tartott a Városházán a Székesfehérvári Diáktanács

A székesfehérvári diákság nem csak izgalmas témákban hallhatott előadásokat, hanem köszönetet mondtak a Diáktanács leköszönő elnökségének, valamint sor került a múlt heti DÖK Vetélkedő eredményhirdetésére is. A rendezvényen dr. Cser-Palkovics András egy új, fiataloknak szóló közösségi tér tervezését is bejelentette.
/ 2024.04.26. 20:26:14 |

A Nyitott Tornatermek-program húszéves fennállását ünnepelték a Városházán

Húsz éve indult útjára Székesfehérváron az országban egyedülálló Nyitott Tornatermek-program. A kezdeményezés töretlen és egyre növekvő népszerűségnek örvend azzal, hogy a város iskoláinak tornatermeiben, közösségi házaiban kínál ingyenes sportolási lehetőségeket minden korosztály számára.
/ 2024.04.26. 18:11:18 |

Szeretet, család, összetartás – a Városházán köszöntötték a 90 éves Föcsök Jánosnét

Különleges esemény helyszíne volt a Városháza pénteken délután, itt köszöntötték ugyanis 90. születésnapja alkalmából a maroshegyi Föcsök Jánosnét. Erzsi néni két lányával érkezett a meglepetés találkozóra, melyen dr. Cser-Palkovics András polgármester és Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője köszöntötte őt a hagyományos miniszterelnöki gratuláló emléklappal és a város ajándékaival.
/ 2024.04.26. 13:30:39 |

Intézményfelújítások és zárszámadás - ülésezett a város képviselőtestülete

Pénteken délelőtt tartott Közgyűlést Székesfehérvár MJV Önkormányzata. Elfogadták a 2023-as zárszámadást, illetve az intézmények és a gazdasági társaságok belső ellenőrzéséről szóló beszámolót. Döntöttek arról is, hogy idén is elengedi a teraszdíjakat a vendéglátósoknak az önkormányzat és ismét pályázhatnak a belvárosi épületek a külső felújítás támogatására. Elhangzott, hogy a eredményes közbeszerzés után indulhat a Vasvári Gimnázium felújítása.
/ 2024.04.26. 10:24:18 |

Három kiváló szakember vehette át idén a Székesfehérvár Közbiztonságáért Díjat

Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött Székesfehérvár képviselőtestületének pénteki ülése. A közgyűlésen adta át dr. Cser-Palkovics András polgármester a „Székesfehérvár Közbiztonságáért” Díjat, amelyet idén kiváló szakmai munkája elismeréseként Takács József tűzoltó alezredes, Paál Andrea, a Székesfehérvári Városi Polgárőrség titkára és Kalányos Zsolt polgárőr vehetett át.
/ 2024.04.25. 14:20:42 |

Székesfehérváron tartja kongresszusát a Magyar Gyermekneurológiai Társaság

Székesfehérváron rendezik az idén 50 éves Magyar Gyermekneurológiai Társaság 48. kongresszusát. A tanácskozás részvevői megemlékeznek az alapítókról és megosztják egymással a diagnosztikában és a terápiás módszerekben szerzett tapasztalatokat, valamint az elérhető legújabb tudományos módszereket. A kongresszus csütörtöktől szombatig tart mintegy 200 résztvevővel.
/ 2024.04.24. 20:59:44 |

Szakmák Utcája – pályaorientációs napot rendezett a Székesfehérvári Szakképzési Centrum

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum valamennyi intézménye bemutatkozott szerdán az idei Szakmák Utcáján. A nap során a diákok és a szülők megismerkedhettek az iskolák képzési profiljával, valamint a duális képzésben résztvevő cégek munkájával is.
/ 2024.04.24. 15:30:12 |

Szent György-napi ünnepség a kórházban - Prof. Dr. Izbéki Ferenc is emlékérmet vehetett át

Idén is Szent György-napi ünnepséget rendezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház. Hagyományosan 1991 óta minden évben ezen az eseményen mondanak köszönetet az intézmény dolgozóinak munkájáért és adják át a Szent György Emlékérmeket.
/ 2024.04.24. 10:45:30 |

Virággal emlékeztek az Aranybulla 802 évvel ezelőtti kibocsátására

Székesfehérvár Önkormányzata és a város közössége nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester és Róth Péter alpolgármester emlékezett szerdán délelőtt a 802 esztendővel ezelőtt kibocsátott Aranybullára. A Csúcsos-hegyen álló emlékműnél helyeztek el virágot.
Április 24. Az Aranybulla napja - 802 éve adta ki II. András király